Varkenshaas tonnato

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Braad de varkenshaasjes rondom bruin en bestrooi ze met zout en peper.
Plaats ze in de oven tot ze een kerntemperatuur heb?ben van 58 graden (ongeveer 15 minuten).
Laat ze afkoelen totdat ze nog lauwwarm zijn en snijd in hele dunne plakjes.

Meng de tonijn, ansjovis, mayonaise, limoenrasp en creme fraiche met de staaf?mixer en breng dit op smaak met zout, peper en eventueel nog wat limoenrasp.

Voeg kappertjes en bosui toe, maar houd een beetje apart voor de garnering.

Verdeel de varkenshaas over 4 bordjes, verdeel er de tonijnmayonaise overheen en garneer met kappertjes en bosui.

Bron: Proef 2 2013

Ingrediënten

?2 varkenshaasjes
?1 blikje tonijn in olie
?2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels mayonaise
?Rasp van een limoen
?1 eetlepel kappertjes
?3 ansjovisfilets
?1 fijngesneden bosui