Varkensoester met Chinese groenten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Chinees
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi het vlees rondom met peper en zout. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de oesters om en om bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

Stap 2
Roerbak de knoflook, peper, gember en Chinese groenten kort en blus af met de ketjap. Leg het vlees terug bij de groenten en warm nog 2 minuten mee. Lekker met rijst of mie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

4 varkensoesters
zout en peper
2 el. zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
halve rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
stukje verse gember, geschild en fijngehakt
250 g Chinese roerbakgroenten
2 el zoete ketjap

Keukengerei

Koekenpan