Varkensoester met frisse witlof-sinaasappelsalade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi het vlees met zout en peper. Snijd de schil van de sinaas?appels tot aan het vruchtvlees rondom weg en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een schaal waar ook de sinaasappelpartjes in gaan. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de amandelen zachtjes bruin. Laat ze uitlekken op keuken?papier en bestrooi ze met een beetje zout.

Stap 2
Snijd de witlof in de lengte in vieren, snijd de harde kern weg en snijd de stukjes in reepjes. Doe ze bij de sinaasappel en schep alles goed om. Bestrooi de salade met de amandelen en wat gehakte peterselie. Klop van de balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd en de olie een dressing en breng op smaak met zout en peper. Giet de dressing vlak voor het serveren over de salade.

Stap 3
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de varkensoesters in circa 3 minuten per kant bruin. Maak de jus af met een schepje mosterd. Serveer direct met de salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

4 varkensoesters
zout en peper
2 navelsinaasappels
1 el olie
50 g amandelen
6 witlofstronkjes
verse peterselie
2 el witte balsamicoazijn
2 tl scherpe mosterd
4 el milde olijfolie of notenolie
2 el boter

Keukengerei

Schaal Koekenpan