Varkensoester met snijbonen en knoflook

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snijd van de snijbonen de uiteinden af en snijd de bonen in twee?n of laat ze zelfs heel. Blancheer de bonen 2 minuten in het kokende water en spoel ze dan met koud water af. Laat ze staan tot verder gebruik.

Stap 2
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm in een grote koekenpan 1 eetlepel boter en bak hierin de varkensoesters aan elke kant in circa 3 minuten bruin en ros?. Verwarm gelijktijdig de rest van de boter in een andere koeken- of hapjespan en bak hierin het spek met de knoflook zachtjes bruin. Voeg de snijbonen toe en roerbak een minuut mee.

Stap 3
Bestrooi de bonen met zout, peper en peterselie. Verdeel de bonen over 4 borden en leg het vlees erbij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

4 varkensoesters
100 g ontbijtspek in plakjes, fijngesneden
500 g hele snijbonen
peper en zout
2 el vloeibare boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 takjes peterselie, fijngehakt

Keukengerei

Kookpan Koekenpan Koekenpan of hapjespan