Varkensoestertjes met aspergesaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de saus. Snijd de gewassen asperges met de schil in stukjes van circa 2 cm. Breng de kalfsfond aan de kook en laat de aspergestukjes met het deksel op de pan in circa 12 minuten gaar koken. Pureer ze met de staafmixer en roer de puree door een fijne zeef om de draden achter te houden. Of draai ze door een fijne groentezeef. Breng de aspergepuree met de cr?me fra?che, de kerrie en de suiker kloppend met een garde aan de kook en breng de saus verder op smaak met een scheutje citroensap en zonodig wat zout en/of peper. Breng de saus met allesbinder of aangeroerde ma?zena op de gewenste dikte en houd hem warm. Of laat de saus afkoelen en warm hem voor gebruik regelmatig roerend voorzichtig op.

Stap 2
Laat de varkensoesters op kamertemperatuur komen. Schep de bloem met wat zout en peper op een bord en haal het vlees door de gekruide bloem. Laat een grote koekenpan goed heet worden, verhit de braadboter in de pan en leg de varkensoestertjes in de schuimende boter. Laat ze in circa 4 minuten mooi bruin bakken, keer ze om, draai het vuur naar halfhoog en laat nog circa 4 minuten bakken. De juiste tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Verdeel het vlees over de voorverwarmde borden. Schep wat van de warme saus over het vlees en serveer de resterende saus apart.? Lekker met rijst en broccoli, sperzieboontjes of doperwtjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

8 varkensoestertjes van het varkenshaasje
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
50 gram braadboter
Voor de saus:
500 gram soepasperges
1 dl kalfsfond, uit een pot
1 bekertje cr?me fra?che (125 g)
1 theel. kerrie
1/2 theel. suiker
scheutje citroensap
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Kookpan Staafmixer Zeef Garde Koekenpan