Varkensreepjes met groene asperges, worteltjes en taug

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Snijd de hamlappen dwars op de draag in reepjes van circa 1 cm breed. Doe de ma?zena in een kom en roer de rijstwijn of de sherry, de sojasaus en de sesamolie erdoor. Doe de reepjes varkensvlees in de kom en meng goed. Laat minstens 15 minuten op kamertemperatuur rusten.
Laat het vlees in een zeef uitlekken en vang de marinade op. Dep de reepjes vlees droog op keukenpapier. Schil de onderste helft van de asperges en snijd ze schuin in stukken van circa 4 cm. Gooi het onderste houtachtige stukje weg. Snijd de geschrapte worteltjes in schuine plakken van circa 0,5 cm dik. Laat de gewassen taug? uitlekken.

Bereiding:
Zet de wok op hoog vuur en verhit een scheutje olie tot er lichte damp afkomt. Voeg het vlees toe en roerbak circa 4 minuten tot het rondom gekleurd is. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Voeg zonodig een extra scheutje olie toe en roerbak de gemberwortel kort. Voeg de asperges en de wortel toe en roerbak een minuut. Giet een scheutje water bij de groenten, zet een deksel op de wok en laat op hoog vuur 4 minuten stomen. Voeg het vlees en de opgevangen marinade toe, schep goed om, draai het vuur laag en laat zonder deksel nog een paar minuten doorwarmen. Voeg zonodig een extra scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met rijst of noedels.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

400 gram hamlappen
1 eetl. ma?zena
1 eetl. rijstwijn (toko) of droge sherry
1 eetl. sojasaus
1 eetl. sesamolie
500 gram groene asperges
8 worteltjes
75 gram taug?
olie om te roerbakken
desgewenst 2 theel. fijngeraspte verse gemberwortel
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Zeef Wok Schuimspaan