Varkensrollade met amandelen en abrikoosjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de vloeibare boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan. Haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het braadvet.

Stap 2
Schil en rasp het stukje gember boven de pan, voeg kardemompoeder, amandelschaafsel en abrikoosjes toe en laat alles zachtjes bakken.

Stap 3
Blus af met het sinaasappelsap en gembersiroop en kook even door. Leg de rollade weer terug in de saus en laat met het deksel op de pan nog 40 minuten stoven. Breng de saus indien nodig op smaak met zout en peper.

Stap 4
Snijd de rollade in dunne plakken en serveer met de saus. Bestrooi met verse koriander. Lekker met witte, wilde rijst en knapperige boontjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

1 varkensrollade van 500 g
3 el. vloeibare boter
1 ui, gesnipperd
1 stukje verse gember van 1 cm
mespunt kardemompoeder
100 g geschaafde amandelen
12 gedroogde en gewelde abrikoosjes
1 dl vers sinaasappelsap
2 el. gembersiroop
zout en peper
1 bosje verse koriander

Keukengerei

Braadpan Rasp