Varkensrollade met appelstroop en abrikozen

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng de appelstroop met de mosterd en kaneel in een kommetje en bestrijk hiermee de rollade. Verwarm de boter in een braadpan en braad de rollade hierin zachtjes rondom aan. Haal het vlees even uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het braadvet. Strooi de bloem erover en bak heel even mee.

Stap 2
Doe de abrikozen en wijn in de pan, roer goed door en laat aan de kook komen. Leg het vlees terug en laat met het deksel op de pan nog 40 minuten stoven. Keer de rollade een paar keer om. Controleer ook of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg anders wat water toe.

Stap 3
Haal het vlees dan uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Maak de saus af door de slagroom toe te voegen, laat aan de kook komen tot er een gebonden saus ontstaat. Snijd de rollade in plakken en serveer met de saus en abrikozen. Lekker met aardappels of rijst en alle soorten groenten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

1 varkensfiletrollade van circa 600 g
2 el appelstroop
1 el mosterd
1 el kaneel
4 el vloeibare boter
1 zoete ui, gesnipperd
1 el bloem
200 g gewelde abrikozen
3 dl zoete witte wijn
1/4 l slagroom

Keukengerei

Kommetje Braadpan