Varkensrollade met pruimen en peterselieaardappeltjes

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Braad de rollade goudbruin aan in margarine en gaar deze een half uurtje door in een oven van 160 ?C. U kunt het best met een kerntemperatuurmeter werken. Deze moet 68 tot 70 ?C aangeven.

Laat de pruimen met rode port, sinaasappelsap en de suiker een half uur inkoken op laag vuur tot de pruimen het vocht opgenomen hebben.

Bak de aardappeltjes in de boter in een pan totdat ze goudbruin worden, blus ze dan af met de kalfsjus en gaar de aardappels nog even door in de kalfsjus.

Leg de pruimen en aardappeltonnetjes op een voorverwarmd bord. Snijd de rollade in plakjes en leg deze plakjes dakpansgewijs op het midden van het bord. Garneer met de witlofreepjes, reepjes appel en de peterselie.

Druppel een beetje kookvocht van de pruimen met wat bakjus van de rollade over het geheel.

Bron: Proef...nr. 7 2010

Ingrediënten

2 mini-varkensrollades van de Keurslager
1 zakje gedroogde pruimen
? dl rode port
1 sinaasappel (sap)
4 eetlepels suiker
12 kleine aardappeltjes (in tonnetjes gevormd)
4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
1 stronkje witlof (in reepjes)
1 friszure appel (in reepjes)
2 eetlepels roomboter

Keukengerei

kerntemperatuurmeter