Varkensrollade met verse pruimen

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op 200?C. Meng de honing met de mosterd, zout en peper en smeer de rollade hiermee in. Steek de kruidnagels rondom in het vlees. Leg de rollade in een braadslee en giet er 2 dl water omheen. Leg de halve pruimen rondom het vlees en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Stap 2
Bak de rollade 15 minuten, temper de oven naar 175?C en laat nog 15 minuten bakken. Haal dan het aluminiumfolie eraf en bak de rollade nog 10 minuten langer. Laat het vlees afgedekt nog 10 minuten rusten en snijd de rollade in plakken. Geef er een lepel van de pruimenjus bij. Lekker met aardappeltjes en rode kool.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

1 ongekruide varkensfiletrollade van circa 800 g
2 el vloeibare honing
1 el grove mosterd
grof zout en peper
10 kruidnagels
10 rode pruimen, gehalveerd en ontpit

Keukengerei

Kommetje Braadslee