Varkensrolletjes Cordon Bleu

  • 2 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Sla de varkensschnitzels zonodig tussen 2 velletjes plastic folie wat platter met de deegrol of met de bodem van een steelpan. Of vraag de Keurslager dit voor u te doen. Beleg de schnitzels met de ham, bestrijk de ham met de mosterd en leg daarop de kaas. Rol de schnitzels op langs de korte kant en zet ze met een houten prikker vast. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Stap 2
Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de rolletjes rondom bruin. Voeg een scheutje water toe, draai het vuur laag en laat de varkensrolletjes met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar stoven. Keer ze af en toe om. Breng de jus verder op smaak met een lepeltje kerrie en wat zout en peper en bind met wat allesbinder of aangeroerde ma?zena. Lekker met rijst, pasta of aardappelpuree en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

2 dunne varkensschnitzels van circa 125 gram per stuk
2 grote plakken rauwe ham
2 theel. mosterd
2 plakken lichtbelegen Goudse kaas
25 gram braadboter
1 theel. kerrie
zout en versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of pan met platte bodem Koekenpan