Varkensschnitzels met kerriesaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm in een op 100?C voorverwarmde oven.?
Stap 2
Snipper, terwijl de schnitzels bakken, de ui en rasp de gewassen appel. Verhit de resterende boter in de pan en laat de ui met de kerrie omscheppend glazig fruiten. Laat de appel kort meebakken. Roer de room of de cr?me fra?che door de saus n verdun de saus desgewenst met een scheutje water. Breng de saus op smaak met wat zout. Lekker met rijst, gekookte aardappelen of aardappelpuree en groene groenten, bijvoorbeeld sperzieboontjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

4 gepaneerde varkensschnitzels
50 g braadboter
1 kleine ui
1 kleine appel
1-2 theel. kerrie
2 eetl. kookroom of cr?me fra?che
zout

Keukengerei

Koekenpan