Varkensspiesjes met salsa van rode uien

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de salsa. Snipper de uien en snijd de tomaten in blokjes. Doe ze in een kom en schep goed om met de sambal en wat zout. Roer de azijn en de suiker door elkaar tot de suiker is opgelost. Roer er de olie door en schep dit door het mengsel van ui en tomaat. Laat minstens 30 minuten rusten, schep goed om en breng zonodig verder op smaak. Stap 2
Roer het citroensap, de rozemarijn en de olijfolie door elkaar. Leg het vlees in een schaal, overgiet met de marinade en schep goed om. Laat afgedekt marineren.
Stap 3
Rijg aan elk van de 4 spiesjes 3 of 4 blokjes vlees. Bestrijk met de marinade en rooster de spiesjes niet te dicht boven niet te heet vuur in circa 16 minuten tot het vlees goed gaar is. Keer de spiesjes elke 4 minuten een kwart slag. Bestrooi met wat zout en peper en koriander en serveer met de salsa en een gemengde salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

500 gram varkensfricandeau, in 12 of 16 gelijke blokjes gesneden sap van 1/2 citroen 2 theel. verse of 1 theel. gedroogde rozemarijn
3 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
Voor de salsa:
2 rode uien
2 vleestomaten
2 theel. sambal oelek
zout 2
eetl. rode wijnazijn 1 eetl. bruine basterdsuiker
2 eetl. olijfolie
4 takjes koriander

Keukengerei

Kom Schaal 4 Spiesjes