Verrassende paddenstoelensoep met balletjes

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de spaghettini beetgaar in een liter water met twee bouillontabletten, giet af en bewaar het kookvocht.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes champignons totdat het vocht is verdampt. Voeg ui, knoflook en soepballetjes toe en bak dit totdat het begint te kleuren. Schenk het pasta kookwater erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep zachtjes een paar minuten doorkoken. Doe de spaghettini in de soep en verwarm deze nog 2 minuten.

Roer vlak voor het opdienen het sinaasappelsap en de munt erdoor.

Bron: Proef 7 2012

Ingrediënten

200 g rundergehakt, om balletjes van te draaien
2 runderbouillontabletten
75 g spaghettini
4 eetlepels olijfolie
200 g kastanjechampignons, in plakjes
3 rode uien, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
Half bosje munt, blaadjes in reepjes
Sap van sinaasappel