Verse tomatensoep op basis van runderbouillon

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175?C. Snijd de tomaten doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Leg de stukjes ui en ongepelde tenen knoflook erbij en giet er wat olijfolie over. Bak de groenten 30 minuten tot ze bruin zien.

Stap 2
Haal het velletje van de knoflook en hak de teentjes fijn. Verwarm nu 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de knoflook aan. Voeg de ui en tomaten toe en roerbak tot de tomaten uit elkaar gaan vallen.

Stap 3
Giet de helft van de bouillon erbij en maal de soep fijn met een staafmixer of doe dit in de blender. Giet nu de rest van de bouillon erbij en laat het geheel aan de kook komen. Laat de soep 5 minuten op zacht vuur koken. Breng op smaak met zout en peper en roer de verse kruiden er op het laatste moment door.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

3/4 liter runderbouillon
10 rijpe trostomaten
1 grote ui, geschild in grove stukken
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 takjes basilicum
2 takjes munt
zout en peper

Keukengerei

Soeppan Staafmixer of blender