Vietnamese groentesoep met pikante spekreepjes

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de speklapjes in fi jne reepjes en marineer ze met de sambal.

Bak de spekreepjes uit en blus het af met de bouillon.

Snijd de tomaat in vieren en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de prei in hele fijne ringetjes en snijd de peper over de lengte door en haal de pitjes eruit. Hak de peper ragfijn.

Voeg alle groenten toe aan de soep en kook die even door. Serveer (heel Vietnamees) met stokbrood.

Bron: Proef...nr.6 2009

Ingrediënten

1 liter kippenbouillon (zelf trekken of eventueel een pot)
2 speklapjes
1 klein bakje taug?
? prei
4 tomaatjes
1 rode peper
1 eetlepel gesneden
korianderblad
1/2 theelepel sambal
1 limoentje