Vitello tonnato

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Dep het vlees droog en bestrooi het met peper en zout. Bak het vlees in roomboter in ongeveer 15 minuten rondom mooi bruin. Haal de kalfsfricandeau uit de pan en pak hem in aluminiumfolie. Laat het vlees rusten.

Giet de tonijn af. Snijd de ansjovis in stukjes. Pureer de tonijn en de ansjovis met het citroensap, de mayonaise en de zure room met een staafmixer tot een rulle saus. Verdun de saus eventueel met 1 of 2 eetlepels water. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de helft van de peterselie en de helft van de kappertjes erdoor.

Snijd het vlees in plakjes en leg deze dakpansgewijs op een schaal en lepel de saus er aan een kant overheen.

Bestrooi het geheel met de rest van de gesnipperde peterselie en het restant van de kappertjes.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

350 g kalfsfricandeau
30 g roomboter
1 blikje tonijn op olie
2 ansjovisfilets
Sap van een citroen
4 eetlepels mayonaise
125 ml zure room
2 eetlepels platte peterselie, fijngesneden
2 eetlepels kappertjes