Warm ananasschuitje met kokosroomijs

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • > 60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de slagroom met de melk aan de kook. Meng de kokosmelk met de suiker en de honing. Voeg al roerend het kokende slagroommengsel bij het kokosmengsel. Schenk dit terug in de pan en verwarm het door tot de suiker gesmolten is, laat niet meer koken.

Stap 2
Roer van het vuur de likeur erdoor en schenk het roommengsel over in een metalen of glazen kom. Klop een paar minuten tot de room wat afgekoeld is. Schenk het dan in de ijsmachine, draai het net zo lang totdat er een gladde cr?me ontstaat. Laat het ijs nog circca 1 uur opstijven in de vriezer.

Stap 3
Snijd de ananas in de lengte in vier parten en verwijder de kern. Grill de parten een paar minuten om en om tot het vruchtvlees bruin kleurt en snijd het vruchtvlees dan los van de schil. Serveer met een goeie lepel kokosijs.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

100 ml slagroom
150 ml melk
150 ml kokosmelk
80 gram suiker
1 theelepel vloeibare honing
50 ml Pina Colada
1 verse ananas

Keukengerei

kookpan ijsmachine