Warme aardappelsalade met saucijsjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Kook de geschilde aardappelen gaar in water met zout. Snipper in die tijd een ui. Verhit de olie in een steelpan en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook kort meefruiten. Blus af met de bouillon en roer er de azijn, de suiker, de mosterd, de dragon en wat zout en peper door. Breng aan de kook.

Stap 2
Giet de gare aardappelen af en laat ze droog stomen. Snijd ze wanneer ze nog warm zijn in niet te kleine blokjes of niet te dunne plakjes en roer de kokende bouillon erdoor.Tot zover kan de aardappelsalade desgewenst de dag tevoren worden gemaakt. Laat afkoelen, schep nog een keer om en zet de salade afgedekt op een koele plaats om de smaken goed te laten doortrekken.

Stap 3
Bak de saucijsjes op de gebruikelijke manier in de braadboter gaar en bruin. Warm de salade kort voor het serveren op in de magnetron (5 minuten op 750 Watt; schep op de helft van de tijd een keer om). Schep de fijngehakte groene kruiden en de fijngesneden augurkjes door de warme aardappelsalade, breng desgewenst verder op smaak met wat zout en peper en serveer warm of lauwwarm met de gebakken saucijsjes. Lekker met bijvoorbeeld roergebakken witlof, bedruppeld met wat citroensap of azijn en een lepeltje honing.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 9

Ingrediënten

4 grote of 8 kleine saucijsjes
1 kg vastkokende aardappelen
1 flinke ui
4 eetl. (olijf)olie
1-2 teentjes knoflook
1/8 lt kruidenbouillon, gemaakt met 2 theel. bouillonpoeder
2 eetl. azijn
1 theel. suiker
2 theel. mosterd
1 theel. gedroogde dragon
zout en versgemalen peper
30 gram braadboter
2-3 eetl. fijngehakte groene kruiden (bijv. peterselie, dille, bieslook en munt)
3-4 augurken, in blokjes gesneden

Keukengerei

Kookpan Steelpan Koekenpan Schaal