Waterkersstamppot met varkensoester

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi de varkensoesters rondom met zout en peper. Zet de aardappelen op met ruim water en zout en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Verwarm de olie of boter en fruit hierin de uisnippers in circa 5 minuten lichtbruin, voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut mee. Schep alles uit de pan en houd even apart. Bak in dezelfde pan de varkensoesters rondom aan. Voeg de mosterd en room toe en laat de varkensoesters nog circa 10 minuten in de saus zachtjes garen. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe als de saus te dik wordt. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en olijfolie tot een fijne puree. Breng de puree op smaak met zout en versgemalen peper. Hak de waterkers fijn. Schep de gefruite ui en waterkers door de warme puree en serveer direct met de varkensoester en een lepeltje mosterdsaus.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

4 varkensoesters
2 el olie of boter
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 el grove mosterd
100 ml kookroom
700 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
300 g waterkers, alleen de blaadjes
1 dl warme melk
2 el extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Koekenpan Aardappelstamper