Wiener schnitzel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schnitzels een voor een tussen twee velletjes plastic folie en klop ze met een deegroller, vleeshamer of de bodem van een steelpan voorzichtig plat.

Stap 2
Snijd het oudbakken wittebrood in blokjes en hak ze in de foodprocessor fijn. (Wie geen oudbakken wittebrood heeft, droogt het brood in de broodrooster zonder het te laten kleuren). Schep het broodkruim op een bord. Schep de bloem met wat zout en peper op een bord door elkaar. Klop de eieren in een diep bord met een vork los.

Stap 3
Haal de schnitzels een voor een door de gekruide bloem en klop het teveel af. Let op dat de schnitzels rondom met bloem bedekt zijn. Haal ze daarna door het ei en tenslotte door het broodkruim. Druk het paneerlaagje stevig aan.

Stap 4
Verhit de braadboter in twee grote koekenpannen met een anti-aanbaklaag. Bak de schnitzels op middelhoog vuur in circa 8 minuten goudbruin en keer ze op de helft van de tijd voorzichtig om zonder het paneerlaagje te beschadigen. Snijd intussen de citroen en het gepelde ei in partjes of plakjes. Snijd de augurkjes waaiervormig in. Leg de schnitzels op de borden en garneer ze met een citroen, ei, augurk en ansjovis. Lekker met gebakken aardappelen en worteltjes met peultjes en/of doperwtjes of met sperzieboontjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

4 kalfsschnitzels van circa 125 gram per stuk
4 sneetjes oudbakken wittebrood
2 flinke eetl. bloem
zout en versgemalen peper
2 eieren
50 gram braadboter
1 citroen
1 hardgekookt ei
4 ansjovisrolletjes met een kappertje in het midden (blikje of potje)
augurk

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of steelpan Foodprocessor Koekenpan