Wildbouillon met oesterzwammen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd of scheur de harde stelen van de oesterzwammen en verdeel de hoeden in repen. Bak de paddestoelen kort in de hete boter tot ze beginnen te kleuren.

Stap 2
Breng de bouillon aan de kook en op smaak met wat zout en peper of tabasco. Schep de gebakken oesterzwammen door de bouillon. Breng de soep desgewenst verder op smaak met een scheut port en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

1,2 liter wildbouillon
200 gram oesterzwammen
25 gram boter
zout en versgemalen peper of tabasco
desgewenst een scheut port
2 eetl. fijngehakte peterselie

Keukengerei

Koekenpan Kookpan