Wilde rijst salade met tauge en gemarineerd varkensvlees

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak in een kom een sausje van de 5 kruidenpoeder, hoisin, ketchup, honing en knoflook. Leg de blokjes vlees in de saus en meng alles goed door zodat al het vlees met een laagje saus bedekt is. Laat dit staan en ga verder met het koken van de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de rijst af, laat met de deksel op de pan nog even staan en spreid de rijst dan uit in een ovenschaal om af te koelen.

Stap 2
Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de blokjes vlees krokant en donkerbruin.

Stap 3
Was en droog de sugarsnaps en tauge. Snijd de sugarsnaps en paprika in de lengte in reepjes
en de bosui in ringetjes. Vermeng de rijst met de groenten en breng op smaak met chilipepervlokken en zout. Knijp er wat citrussap over en verdeel over 4 borden. Verdeel de nog warme blokjes vlees en het bakvocht erover.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

400 g hamlappen of procureur in blokjes van 3x3 cm
mespunt Chinese 5 kruidenpoeder
1 el. hoisinsaus
3 el. tomatenketchup
2 el. honing
1 teentje knoflook, geperst
250 g wilde rijst
1 el. zonnebloemolie
handje sugarsnaps
1/2 rode paprika in reepjes
200 g tauge
4 bosuitjes
chilipepervlokken
zout
sap van een halve citroen of limoen

Keukengerei

Kom Kookpan Ovenschaal Wok