Wortels met sinaasappel en gember

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm in een grote pan 1 eetlepel olijfolie. Fruit hierin zachtjes de sjalotjes tot ze doorzichtig zijn.

Voeg nu de gember en de knoflook toe en bak dit gedurende 2-3 minuten. Voeg nu de wortels toe.

Doe het sinaasappelsap en de suiker erbij en breng het geheel, met de deksel erop, aan de kook. Laat een half uurtje zachtjes koken tot de wortels beetgaar zijn.

Haal ze uit het kookvocht en serveer met schijfjes sinaasappel.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

300 g wortels, gewassen en geschrapt
Olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, geraspt
20 g verse geraspte gember
3 dl sinaasappelsap
2 schepjes suiker
2 sinaasappels, in schijfjes