Wrap met gekookte ham en avocadosalade

  • 5 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Mexicaans
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Halveer de avocado, haal de pit eruit, schil hem en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schep er het citroensap door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 2
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid ze uit en besmeer ze met cr?me fra?che. Leg op elke tortilla een blaadje ijsbergsla en leg hierop een plak ham, schep de avocadosalade op de ham.

Stap 3

Vouw de zijkanten circa 2 cm naar binnen en rol de tortilla’s stevig op. Leg ze, tot gebruik, strak verpakt in plasticfolie, in de koelkast. Snij ze in rolletjes van circa 3 cm en serveer als borrelhapje of tussendoortje.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

1 avocado
sap van een halve citroen
4 blaadjes ijsbergsla
2 bloemtortilla's
3 eetl. cr?me fra?che
100 g rauwe ham
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom