Zelfgetrokken runderbouillon met courgetteconfetti

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de schenkels met twee liter water op en breng aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur lager en neem het schuim weg met een schuimspaan. Snijd ondertussen de groenten (m.u.v. de courgette) in stukken en voeg ze samen met het bouquet garni toe aan de schenkel. Laat de bouillon tegen de kook aan met het deksel schuin op de pan circa 3 uur trekken. Zeef de bouillon in een fijne zeef met een schone doek en breng opnieuw aan de kook. Breng de bouillon nu op smaak met zout en peper. Schenk een halve liter van de bouillon in een maatbeker voor de ragout. Haal het gekookte vlees uit de zeef en houd het ook apart voor de ragout. Snijd de courgette in repen van 1/2 centimeter en snijd deze weer in slierten van 1/2 centimeter. Snijd de slierten in kleine vierkante blokjes. Voeg de courgetteblokjes op het laatste moment toe aan de kokende bouillon en laat ze hooguit een halve minuut meekoken.

Bron: KmdK 09-2008

Ingrediënten

2 runderschenkels met veel vlees
1 winterwortel, geschild
1 steel prei, gespoeld
1 ui, ongeschild
bouquet garni van peterselie, tijm, selderij en laurier
zout en versgemalen peper
1 courgette

Keukengerei

Zeef, maatbeker