Zijlende van de barbecue

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng alle ingredi?nten voor de marinade
en vul hiermee een braadzak.
Doe het vlees erbij en bind de zak
dicht. Beweeg de zak langzaam heen
en weer zodat het hele stuk vlees met
de marinade in aanraking komt.

Laat het vlees in de zak minimaal
3 uur op kamertemperatuur marineren
of leg het vlees een paar dagen
in de marinade in de koelkast.

Breng het vlees op kamertemperatuur
en haal het uit de marinade. Leg
het een uur in een voorverwarmde
oven van 50 graden.

Bak de zijlende daarna op een hete
barbecue in 15-20 minuten rondom
bruin.

Snijd er dikke plakken van en serveer
ze met veldsla, aioli en brood.

Ingrediënten

1 eetlepel zeezout
2 eetlepels zwarte peperkorrels, geplet
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 eetlepel oreganoblaadjes
1 eetlepel tijmblaadjes
2 tenen knoflook, gehalveerd
100 ml wodka
60 ml olijfolie