Richt de barbecue in met kolen aan e´e´n kant. Verwarm de barbecue op 160 graden. Bestrijk de zijlende met 3 eetlepels olijfolie en wat zout. Bak het vlees aan beide kanten aan en laat het dan indirect ongeveer 10 minuten nagaren tot de kerntemperatuur 48 graden is.
Zet de asperges op met koud water en een schep suiker, breng ze aan de kook en zet het vuur uit.
Laat de asperges afhankelijk van de dikte maximaal 5 minuten net beetgaar worden. Controleer ze tussentijds met een vork op gaarheid. Laat ze goed uitlekken, besmeer ze met een eetlepel olijfolie en gril ze enkele minuten op de barbecue.
Smelt de boter met de dragon zonder dat de boter verkleurt.
Bak de kerstomaatjes in 2 eetlepels olijfolie op laag vuur, bestrooi ze met de poedersuiker en laat ze licht karamelliseren.
Snijd de zijlende in vier mooie stukken, verdeel de asperges over de borden en leg de zijlende er bovenop. Schep er wat dragonboter overheen en maak het geheel af met de zoete kerstomaatjes.
800 g runderzijlende aan e´e´n stuk
500 g witte asperges, geschild
125 g gezouten roomboter
Half bosje dragon, fijngehakt
150 g kerstomaatjes
1 eetlepel poedersuiker
Olijfolie
Suiker
Zout