Zomerse kiprolletjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de schoongemaakte paprika in kleine blokjes. Hak de blokjes ham wat fijner. Roer de roomkaas, de paprikablokjes, de ham, de eierdooier en wat zout en peper door elkaar. Bestrijk de schnitzels met het kaasmengsel. Rol de schnitzels op langs de korte kant en zet ze met een houten prikker vast. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Stap 2
Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de rolletjes rondom bruin. Blus af met een scheutje water, roer de room erdoor, draai het vuur laag en laat de kiprolletjes met het deksel op de pan in circa 20 minuten gaar stoven. Keer ze af en toe om. Breng de jus desgewenst verder op smaak met een scheutje citroensap, roer de peterselie erdoor en bind met wat allesbinder of aangeroerde ma?zena.
Lekker met rijst, pasta of aardappelpuree en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

4 dunne kipschnitzels van circa 125 gram per stuk
100 gram gekookte ham in blokjes
1 kleine rode paprika
100 gram verse roomkaas met groene kruiden
1 eierdooier
zout en versgemalen peper
40 gram braadboter
1 dl kookroom
desgewenst scheutje citroensap
2 eetl. fijngehakte peterselie
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Kom Koekenpan