Zuurkoolsoep met casselerrib uit Tirol

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Spoel de zuurkool af, knijp hem uit en hak de zuurkool grof. Fruit de ui in de boter aan, voeg de mosterd toe en laat dit even meefruiten.

Voeg de zuurkool en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes doorkoken.

Voeg de room toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Doe op het laatst de reepjes casselerrib erbij.

Serveer in ruime kommen en bestrooi met versgehakte peterselie.

Bron: Proef 2 2014

Ingrediënten

200 g zuurkool
750 ml kippenbouillon
30 g boter
1 ui, fijngesneden
2 eetlepels Franse mosterd
2 plakken casselerrib van ca. 1 cm dik, in reepjes
2 eetlepels peterselie
4 eetlepels slagroom