Biefstuk met ratatouille

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de ratatouille. Snijd de paprika?s in vieren, verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in flinke stukken. Snijd de tomaten zonder de steelaanzet in kwarten. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakjes van 1 cm dik. Snipper de uien grof en de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit de olie in een grote lage pan. Laat de paprika, de courgette en de ui omscheppend circa 8 minuten fruiten, tot ze beginnen te kleuren. Voeg de kruiden, de knoflook, de tomaten en het uitgelopen vocht toe en laat kort meebakken. Bestrooi met wat zout en peper, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur 15-20 minuten stoven. Schep af en toe om. Breng zonodig verder op smaak met zout en peper.
Stap 3
Bak de biefstukken op de gebruikelijke manier in de hete braadboter en bestrooi ze met wat zout en peper. Laat ze een paar minuten rusten voor ze worden aangesneden. Serveer met de ratatouille en lekker knapperig stokbrood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

4 biefstukken van circa 150 g per stuk
40 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de ratatouille:
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
500 g tomaten
1 courgette
2 uien
2 teentjes knoflook
3 eetl. olijfolie
2-3 theel. gemengde gedroogde Proven?aalse kruiden
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Hapjespan Koekenpan