Entrecotes met pat? en portobello

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Veeg de portobello?s schoon en verwijder de voetjes. Snijd ze in dunne plakjes en bak die circa 3 minuten in hete roomboter. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak een kwart van de plakjes (de minst mooie) fijn en meng die door de pat?. Pel het sjalotje, snipper het fijn en bak het 2 minuten in wat roomboter. Hak de hazelnoten fijn en meng die met het sjalotje eveneens door de pat?.

Stap 2
Kerf de vetrand van de entrecotes in om kromtrekken tijdens het bakken te voorkomen. Wrijf het vlees in met peper. Verhit een klont roomboter met een scheutje olijfolie en bak de entrecotes aan elke kant bruin in 2 minuten.

Stap 3
Draai het vlees om en bestrijk de reeds gebakken kant snel met de pat? en leg er de portobello-schijfjes dakpansgewijs overheen. Sprenkel wat olijfolie en verse tijm over de portobella-laag, leg een deksel op de pan en bak de entrecotes nog eens 3 minuten.

Stap 4
Neem het vlees uit de pan, leg er even een stuk aluminiumfolie over, roer de mosterd en koksroom door het bakvet en laat dat
1 minuut hard koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd de entrecotes doormidden en verdeel het vlees over vier borden. Schep de saus er omheen. Lekker met bijvoorbeeld rode kool en aardappelkroketjes. Of met krieltjes en een salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 9

Ingrediënten

2 grote runder entrecotes (elk circa 275 gram)
2 portobello-champignons
roomboter
125 gram knoflookpat?
1 sjalotje
50 gram gepelde hazelnoten
olijfolie
verse tijm
1 eetl. grove mosterd
2 dl koksroom
peper en zout

Keukengerei

Koekenpan Kom