Stap 1?
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep de blokjes droog met keukenpapier. Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak, voeg de blokjes vlees toe en schud tot ze rondom met de bloem zijn bedekt. Verhit de braadboter in een koekenpan met een dikke bodem en laat de blokjes vlees in 2 of 3 porties op hoog vuur omscheppend kleuren.
Stap 2
Houd de R?mertopf even onder stromend water en laat hem uitlekken. Schep de blokjes vlees uit de pan in de R?mertopf. Laat de gesnipperde ui in de braadboter kleuren. Blus af met de bouillon en roer er de suiker, azijn, laurierblaadjes, het kruidnagelpoeder en wat zout en peper door. Schep het kokende vocht door het vlees en zet de R?mertopf met deksel in de koude oven.
Stap 3
Stel de oven in op 220?C en zet na zo’n vijftig minuten de temperatuur terug naar 175?C. Laat de pot nog een half uur in de oven staan.
Stap 4
Snijd intussen de prei in smalle ringen, was die en laat ze goed uitlekken. Neem de R?mertopf uit de oven en schep de prei door de hachee. Zet de schaal nog 20 minuten terug in de oven, breng de saus zonodig verder op smaak met zout en/of peper en bind zonodig bij met ma?zena of allesbinder. Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree of rijst.
?
750 gram hacheevlees
(doorregen runderlappen in blokjes)
2 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
40 gram braadboter
1 ui,? gesnipperd
0,5 lt vleesbouillon van een tablet
1 theel. suiker
2 eetl. azijn
2 laurierblaadjes
1/2 theel. kruidnagelpoeder
1 flinke steel prei
desgewenst aangeroerde ma?zena of allesbinder
Koekenpan R?mertopf (pot van aardewerk) Vergiet