Omelet met rookworst en aardappelblokjes

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de rookworst wellen en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van circa 1×1 cm en kook ze bijna gaar (dat kan op het vuur of in de magnetron). Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui grof.

Stap 2
Klop de eieren los met wat zout en peper. Verhit de boter of de olie in een grote koekenpan en laat de aardappelblokjes, de paprikablokjes en de ui omscheppend bakken tot de aardappel begint te kleuren. Giet het eimengsel erover en laat op middelhoog vuur bakken tot de onderkant gekleurd is en de bovenkant begint te stollen. Verwarm intussen de ovengrill voor.

Stap 3
Bestrooi de omelet met de geraspte kaas en zet nog kort onder de grill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Met sla is dit een hoofdmaaltijd. Geef er desgewenst nog brood bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1 kleine rookworst
2-4 aardappelen
1 rode of groene paprika
1 ui
3-4 eieren
zout en versgemalen peper
25 g boter of 2 eetl. olie
2 eetl. versgeraspte kaas

Keukengerei

Steelpan Kookpan Kom Koekenpan