Special `Spek `n span` met witte bonenschotel

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Lekker in combinatie met de zoete tomatensaus.

2.Verwarm de oven voor op 180 graden.

3.Meng de wijn en olijfolie door de aardappelblokjes, breng ze op smaak met zout en peper en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze krokant en gaar in ongeveer 30 minuten.

4.Verhit de bakboter in een koekenpan en bak de Specials ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Leg ze de laatste 5 minuten bij de aardappeltjes op de bakplaat zodat de kaas gaat smelten.

5.Spoel de witte bonen af en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie de spekblokjes. Voeg de witte bonen toe en warm het geheel goed door.

6.Maak ondertussen een tomatensaus door de ui te fruiten in olijfolie. Voeg de suiker toe en laat een beetje karamelliseren. Blus af met de tomatenblokjes, roer er paprikapoeder doorheen, zet het vuur laag en laat het mengsel inkoken tot sausdikte.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.

7.Schep de aardappeltjes door de saus en serveer ze met het witte bonenmengsel bij de Specials.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

4 Specials ‘Spek 'n span’
125 gram spekblokjes
450 gram witte bonen
750 gram aardappelen,
geschild en in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
50 ml witte wijn
50 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 theelepel suiker
1 theelepel gerookte paprikapoeder
25 gram vloeibare bakboter
Zout en peper

Vragen?